PERSECUŢII ANTICREŞTINE

PERSECUŢII ANTICREŞTINE

”Aflăm despre decapitarea preoţilor creştini în India, arestarea şi torturarea în Cairo
de către poliţia egipteană a celor convertiţi de la Islamism, atacurile lansate asupra bisericilor în Pakistan, condamnarea la moarte a preoţilor în Coreea de Nord sau despre închiderea câtorva sute de case de rugăciune şi arestarea multor preoţi de către autorităţile chineze.
Cu toate că trăim într-o epocă de mari persecuţii anticreştine, este mai importantă soarta urşilor polari şi a celor panda, a balenelor albastre, a marelui rechin alb sau cea a condorului californian decât soarta creştinilor persecutaţi şi abuzaţi politic, cultural şi religios. Cauza acestor biete vietăţi este apărată cu îndârjire de nenumăraţi activişti ai mediului şi ai protecţiei animalelor, cărora li se adaugă media şi unii politicieni. În schimb, cauza victimelor persecuţiei religioase are, din păcate, puţini susţinători în rândul celor care pretind că sunt apărători ai drepturilor omului .”

Dragos Paul Aligica, Persecuţia creştinilor: realităţi şi întrebări, http://www.hotnews.ro/
stiri-opinii-6802644-persecutia-crestinilor-realitati-intrebari.htm. Călin Sinescu , Liliana Trofin , Religia – o armă împotriva ignoranţei şi a manipulării?, ”Sfera politicii”nr. 4 (146), • aprilie 2010

Leave a Reply